Houtrot is vervelend, maar niet onoverkomelijk. Het is niet meer nodig om meteen, bijvoorbeeld, het hele kozijn te vervangen. Er zijn veel nieuwe technieken en middelen om de slechte plekken te verwijderen en te vullen met opvulmiddelen. Het is ook mogelijk om een deel van het houtwerk te vervangen. Bouw- en timmerbedrijf Van Hamersveld is Repair Care gecertificeerd voor houtrot reparatie en verzorgt dit voor particulieren en bedrijven.

Het is bij houtrot belangrijk om het verrotte hout helemaal weg te halen tot het gezonde hout. Gebeurt dit niet goed, dan gaat het rottingsproces gewoon door. Vervolgens impregneer ik het gezonde hout voor een goede aanhechting met het opvulmiddel. Gaat het om grotere stukken verrot hout, dan lijm ik er stukken gezond hout in. Oneffenheden werk ik weg, zodat u straks het geheel makkelijk kunt schilderen.

Voor een vrijblijvende offerte kom ik graag bij u langs om de ernst van het houtrot te beoordelen en u te adviseren over de aanpak. Zo kan ik voor u, vrijblijvend, een offerte maken waarin alle te verwachten kosten zijn opgenomen. U weet met dit totaalplaatje waar u aan toe bent.